Hírek és Események

XV. Nemzedékek találkozója

XV. Nemzedékek találkozója, ahol a régi, illetve a frissen végzett “Csikys” diákok találkozhatnak a nekik…

Read More

Közgyűlési meghívó

Az Alma Mater Alapítvány alapszabályzata értelmében, a kuratórium nevében tisztelettel meghívom a tagságot és mindazokat,…

Read More

Táncház

Október elején újból elkezdődött a táncház-mozgalom az Alma Mater Alapítványnak és az Aradi Táncház Egyesületnek…

Read More

Ide Lábam Netova !

Őszintén reméljük, jól szorakoztak! A fellépő csoportok műsorát Sztankó Károly koreografálta. Az előadás védnöke Bognár…

Read More

Beharangozó

A szórványért, közösségünkért Kedves szentpáliak, kedves aradiak! Nyílt levélben fordulok szentpáli és aradi magyar testvéreinkhez….

Read More

Álláslehetőség!

Az aradi Alma Mater Alapítvány – egy, a Szórvány Alapítvánnyal közösen futtatott szórványgondnoki projekt keretében…

Read More
1 2

Rólunk írták

Összefogni minden erőt – Nyugati Jelen

Szombat délelőtt, többek között alapító tagok és támogatók jelenlétében került sor a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében az aradi Alma Mater Alapítvány tisztújító közgyűlésére.

Húsz éves az Alma Mater Alapítvány – Nyugati Jelen

Nyolc évvel ezelőtt írtam bővebben az Alapítványról; 12 évre, mint egy elhúzódó romantikus kalandra tekintettem vissza, remélve, hogy az egyszer értékes, gazdag történetté érik.

Húsz éves az Alma Mater Alapítvány – erdély.ma

Több, mint 2 hete került sor Aradon a Csiky Gergely Iskolacsoport dísztermében az Alma Mater Alapítvány fennállása 20. évfordulója megünneplésére. Az Alapítványt 1991. április 17-én alapították azzal a céllal, hogy anyagilag, erkölcsileg segítsék az aradi és Arad megyei magyar gyermekek anyanyelven tanulását.

Húsz éves az Alma Mater Alapítvány – Heti Új Szó

Az elmúlt héten, a lapzártát követően került sor Aradon a Csiky Gergely Iskolacsoport dísztermében az Alma Mater Alapítvány fennállása 20. évfordulója megünneplésére. Az Alapítványt 1991. április 17-én alapították avval a céllal, hogy anyagilag, erkölcsileg segítsék az aradi és Arad megyei magyar gyermekek anyanyelven tanulását.

Négy év együtt – Elbúcsúztak a bentlakás végzősei

Bár a Csiky Gergely Iskolaközpontban már a múlt héten megtartották a tizenkettedikesek búcsúztató ünnepségét, a hagyományhoz híven a bentlakás közössége ezúttal is készült egy kis rendezvénnyel a végzősök tiszteletére, az „intris” diákok és pedagógusok szerda este meghitt ünnepségen kívántak sok szerencsét a végzősöknek.

Könyfakasztó karácsonyváró

Megható hagyományőrző ünnepséget szerveztek Karácsonyváró címmel csütörtök este a Csiky Gergely Főgimnázium Kollégiumának lakói, az eseményen az ösztöndíjak is gazdákra leltek.

Felejthetetlen kirándulás Lakitelken

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete szervezésében a III. és IV. osztályosok számára kiírt „Kismatematikus” és „Kisnyelvész” verseny, aminek a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.

“Ne hagyják kialudni a belső tűzet” – XI. Alma Mater Véndiáktalálkozó

XI. alkalommal került megrendezésre a hétvégén az Alma Mater Véndiák-találkozó, melyre szép számmal érkeztek vendégek az ország különböző városaiból, de a messzi távolból is, Svájcból, Németországból és Magyarországról.