Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Szövétnek jubileumi emlékülésére, 2013. január 16-án, szerdán, 17 órakor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád-termébe.

A Szövétnek elmúlt 15 évéről Ujj János főszerkesztő tart beszámolót. Vendégeink:

  • prof.dr. Ormos Pál biofizikus, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának főigazgatója,
  • dr.Krizbai István orvos, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

Az Alma Mater Alapítvány kuratóriuma

A múlt akkor fontos, ha van folytatása a jelenben, amit majd követ a jövő.

Megjelent az Alma Mater Alapítvány által kiadott Szövétnek jubileumi száma, a 91. Mögötte 15 év. Előtte mennyi? Néhány? Legalább 15? Vagy még több?

Szép, bátor, de nem könnyű dolog bárhol is tervezni a magyar jövőt. Aradon a valamikori “sok” mára már majdnem “kevés” lett. Ezért fogadjuk örömmel a mások által megfogalmazott, az aradi kulturális szemlére kiosztott nagyon megtisztelő véleményt:

  • A szövétnek? Egy kis aradi csoda.

Jubileumi ünnepségünket január 16-án, szerdán 17 órai kezdettel tartjuk a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében.

Vendégünk lesz prof. dr. Ormos Pál biofizikus, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatója, valamint dr. Krizbai István orvos, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. Szerdán délelőtt mindketten a Csiky Gergely Főgimnázium diákjaival is találkoznak.

Vendégeink jól ismerik a Szövétneket, rangos közléseikkel emelték az aradi kulturális szemle színvonalát. Dr. Krizbai István egykori aradi diák, több alkalommal is volt már az Alma Mater Alapítvány vendége. Bőven volt tehát okunk, hogy a jubileumi ünnepségünkön való részvételre éppen őket kérjük fel.

Egy akármilyen szerény kiadványhoz kellenek a támogatók, a szerkesztők és az olvasók. Január 17-én délután találkozhatunk valamennyien, s együtt hallgathatjuk meg jeles vendégeink előadását, illetve Ujj János, a Szövétnek főszerkesztője beszámolóját az eltelt 15 évről.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az Alma Mater Alapítvány Kuratóriuma,

A Szövétnek szerkesztői